Bij een 3D model worden alle onderdelen van een gebouw getekend met een hoogte. Verschillende bouwlagen worden dan niet naast elkaar, maar boven elkaar getekend. Voordeel hiervan is dat ontwerpfouten vroegtijdig ontdekt en verholpen kunnen worden. Plattegronden, gevels en doorsneden worden niet getekend, maar uit het model gegenereerd. Wijzigingen in de plattegrond worden hierdoor direct doorgevoerd in doorsneden en aanzichten.

 

Een 3D visualisatie is een presentatie van een driedimensionaal model van een bouwwerk. Dit kan met realistische kleuren en texturen in een realistische omgeving met planten, mensen, lucht enz. Ook is het mogelijk om van een model een afbeelding te maken, alsof het met potlood geschetst is. Een 3D visualisatie wordt meestal gepresenteerd als een afbeelding. Het is echter ook mogelijk om een filmpje te maken, waarbij het bouwwerk rondom of van binnen te bekijken is.

 

Een 3D visualisatie wordt gemaakt wanneer men een beter ruimtelijk inzicht en informatie wil hebben van nieuwbouw of verbouwing. 3D visualisaties zijn voor veel mensen duidelijker als de 2D bouwtekeningen.

 

Wij maken visualisaties voor bijvoorbeeld architecten, (bouw)bedrijven of particulieren. Hierbij maken we gebruik van Autodesk Revit, Arkey of SketchUp & Piranesi.

 

16-340 00       16-700-00